Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Γρίπη Η1Ν1 Τα θύματα της γρίπης θα διπλασιαστούν.

ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ | Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=385903&dt=21/02/2011#ixzz1EcOgHDZm


«Η γρίπη μας φέτος έπιασε στον ύπνο. Ήρθε "συμπυκνωμένα" και μας "δάγκωσε"».

Την εξήγηση αυτή έδωσε πριν από λίγο, στη συνάντηση εργασίας των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας και του Κέντρου Ελέγχου και πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλος για τη δραματική αύξηση των θυμάτων του ιού.

Ο εφησυχασμός των πολιτών, και δη των ατόμων με σοβαρά προβλήματα υγείας, ευθύνεται για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων και των νοσηλευόμενων στην εντατική.

Ενενήντα εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης _ οι 22 δεν πρόλαβαν καν να εισαχθούν στην εντατική _ και άλλοι 126 νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όταν πέρυσι στην κορύφωση της επιδημίας ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν στην εντατική δεν ξεπερνούσε τους 70.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων φέτος θα αυξηθεί κατά 50% - 70%, φθάνοντας τα 250.

Η καθηγήτρια Παθολογίας κυρία Ελένη Γιαμαρέλου τόνισε ότι η γρίπη φέτος είναι βαρύτερη, καθώς εισβάλλει σαν πυρετός αγνώστου αιτιολογίας.

Επίσης, ανέφερε ότι μπαίνουν εμπόδια στην ενδοφλέβια χορήγηση αντι_ιικής αγωγής στους ασθενείς, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση υψηλής δραστηριότητας της εποχικής γρίπης, με σημαντικό αριθμό σοβαρών κρουσμάτων και θανάτων.

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι έχει αρχίσει η καθοδική πορεία των περιστατικών γριπώδους συνδρομής συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=385903&dt=21/02/2011#ixzz1EcOUcSjq

Δεν υπάρχουν σχόλια: